torsdag 29 november 2012

Populärt kurspaket distans inom webbprogrammering och webbutveckling

Kurspaketet "Databaser, HTML, CSS, JavaScript och PHP 30 hp" som handlar om webbprogrammering och webbutveckling med databaser, HTML, CSS, JavaScript, PHP och SQL i Unix-miljö, har visat sig fortsatt populärt inför antagningsomgången för vårterminen 2013. De tre varianterna där studenterna kan välja studiefart av helfart, halvfart eller kvartsfart har lockat kring 350 förstahandssökanden. Det totala antalet ansökningar överstiger 800 vilket innebär en dubbling från höstterminens söksiffror.

Kurspaketet ges enbart på distans men samma kurser ingår i kandidatprogrammet Webbprogrammering som går på campus.

Efter helgen kommer vi (troligen) att stänga för fler sena anmälningar. Vi siktar på att ta in ca 100 studenter per hastighet.

Som ni kan se av utbudet av distanskurser så är det starkt begränsat på BTH inför våren. Jag är oerhört glad att vi lyckas hålla kvar dbwebb-paketet och kan erbjuda det till alla som vill lära sig webbprogrammering och webbutveckling. Distansutbildningar är granskade med kritiska ögon och det är tack vare många positiva reaktioner från studenterna som vi kan fortsätta med kurserna i kurspaketet. Naturligtvis är det också en klar fördel att genomströmningssiffrorna för kurserna ligger på 80% vilket är en exceptionell siffra för distansutbildningar.

Bara en notering, 80% genomströmning betyder inte att kurserna är lätta. Det är mer ett mått på en effektiv administration av kurserna. Och kanske ett mått som visar på en god kvalitet på undervisning och utbildningsmaterialet. I vilket fall som så är jag glad att BTH fortsätter att erbjuda utbildningspaketet .

Så, är du intresserad så tar du sista chansen att söka kurspaketet till våren.
Är du intresserad av utbildningsprogrammet Webbprogrammering så hittar du information via följande länk, både officiell BTH information och mer inofficiell information.

http://dbwebb.se/sok-bth-webbprogrammering-2013

Inga kommentarer: