måndag 10 augusti 2009

Fredriksbergskolans tidningsprojekt: Favorit i repris!


Under ett antal veckor kommer ca 60 st femteklassare från Fredriksbergskolan att jobba fram en egen tidning. BTH ställer upp med lokal, datorer och handledning. 

Projektet provades första gången förra året och slog så pass väl ut att det genomförs igen.
Skolans 3 femteklasser förlägger 3 förmiddagar var på BTH där de får hjälp av Charlie Svahnberg och Mikael Roos att procudera och sätta samman artiklar till tidningen. Man kommer kunna läsa om Ronaldinho, träslöjd, hästar, hundar och annat som femteklassarna intresserar sig för.

-Vi har förberett oss innan vi kom hit genom att ta fram fakta till en eller två artiklar som ska in i tidingen, berättar Albin Kindvall som för dagen jobbar på en artikel om träslöjd. Klasskompisen Anton Petersson skriver om abborrar.

   

Eleverna får låna var sin dator där de skriver in sina texter och letar bilder på internet. Några elever har lånat en kamera och fotograferar flitigt för att kanske lägga in några bilder till sina texter.

-Det är viktigt att jag skriver så att alla förstår. Det kan ju vara så att de som läser inte vet lika mycket om ämnet som jag gör, så det tänker jag på, säger Axel Gustavsson om sin handbollsartikel.

Ebba Jämtdal har valt att skriva och berätta om Fredriksbergsskolan. -Det fick bli det för att det var så svårt att hitta något att skriva om.

Så här långt har eleverna bara jobbat med sina texter och bilder berättar barnens lärare, Meta Steinbach. I nästa skede får de jobba med redigering och montering. Så om några veckor kommer klass 5c på Fredriksbergsskolan att publicera klassens första tidning.

Publicerad på BTH's webbplats: 

http://bth.se/com/com.nsf/sidor/fredriksbergsskolan-besoker-bth

Inga kommentarer: